Викредо ЕООД - поддръжка, ремонти, строителство

Плочки

Защо плочки?
ПлочкиНезависимо от променящите се тенденции в строителството подовите и стените покрития облицовани с фаянс, гранитогрес или теракот са предпочитани и остават класическо решение за повечето потребители.Част от техните предимства са: дълготрайност, функционалност, възможност за бързо почистване и лесна поддръжка.

Избора на плочки е дългосрочна инвестиция, при изпълнението  на която не бива да се допускат компромиси. Затова основното, на което трябва да се обърне  внимание в този случай, е какво ще бъде тяхното функционално предназначение.

Едно от най-важните условия при реденето на плочки е подготовка на основата. Тя трябва да бъде хоризонтална или вертикална, както и напълно равна и здрава. От съществено значение е използването на качествени лепила за плочки. При неспазване на това изискване, рискът е последващото им отлепване е голям, а оттам се наблюдава и компрометиране на облицовката.

Следващият етап е фугирането. За фугиращата смес важат същите високи изисквания за качество и дълготрайност на материала, но най-важното условие, което трябва да се вземе предвид, е тя да бъде водонепропусклива, особено за санитарните помещения. При полагането на плочки в такива участъци е задължително подът да има необходимите наклони за водоотвеждане. В противен случай водата няма да се оттича към сифона, а остава по периферията, като понякога дори е възможно да се отвежда и към вратата, което не бива да се допуска. Това са важни детайли, на които нашите специалисти обръщат особено внимание при изпълнението на стенните и подови облицовки.